Code 5-1-66

 

 

Deze code staat voor je keuze om dagelijks 5 minuten te verstillen op jouw wijze, dagelijks 1 daad te doen van kleine goedheid en om te proberen dit 66 dagen vol te houden. Waarom? Na die 66 dagen kraak je de code van jouw krachtbron om motor te worden van sociale innovatie en zo onze samenleving, samen met velen, warmer, zorgzamer en duurzamer te maken. Immers, na 66 dagen worden voornemens levensgewoonten... Wil je meer weten over de verschillende aspecten van de code 5-1-66, klik dan hieronder op de 5, de 1 of de 66.

5

1

66

5 - Verstillen

 

KOFFIE

Ga op de koffie bij jezelf of gun jezelf wat 'me-time' en vraag je het volgende af: "Hoe gaat het met mij?" of "Wat is mijn diepste verlangen?" en zie maar wat er komt.

1 - Goede Daad

 

JEZELF

Een daad van kleine goedheid voor jezelf. Draag zorg voor jezelf door even jezelf iets te gunnen: een knipoogje, een kleine beloning, een pauzemoment tussen de drukte door.

66 - Van voornemen naar gewoonten!

 

 

 

Door dagelijks "5" minuten te verstillen en "1" daad van kleine goedheid "66" dagen vol te houden maak je 

van deze twee mooie voornemens een twee nieuwe gewoontes waarop je kan verder bouwen.

Waarom 66 dagen? Omdat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat na 66 dagen een voornemen, omgezet in actie, uitgroeit tot een nieuwe gewoonte.

Ook kan je jezelf de vraag stellen: "66 dagen is toch wel heel lang, dat lukt me nooit?". Ja, je hebt gelijk. Als je probeert een marathon te lopen zonder voorbereiding loopt het fout af. Daarom stellen we een oefenprogramma voor, in vier kleinere stappen, om uiteindelijk uit te komen op 66 dagen. Focus telkens je aandacht op de stap waar je voor staat en je zal ontdekken dat deze binnen je mogelijkheden ligt.

STAP 1 - 7 DAGEN

Probeer eerst 7 dagen élk dag te verstillen en daden te stellen van kleine goedheid. Je zal zien dat dit zeker niet onhaalbaar is. Na die 7 dagen ben ja al goed vertrokken, maar nog lang niet waar je wil zijn. Dus "blijven gaan" is de boodschap!

DOE MEE

Tools

Missie

Community

Wat na 66 dagen?

  • White Facebook Icon
  • White Youtube Icoon
  • White Instagram Icon
  • White SoundCloud Icon