GRATIS MATERIAAL

DOE MEE ALS SCHOOL

Affiche

School- brochure & Hulpkaart

(leerlingen)

Campagne- brochure (leerkrachten & ouders)

Lesmateriaal

#i_wave

Draaiboek

 

AFFICHES

 

SCHOOL BROCHURE

(leerlingen)

 

 

Hulpkaart

 

 

CAMPAGNE BROCHURE

(leerkrachten & ouders)

LESMATERIAAL

 

Startles

1e graad Secundair

(PPT)

 

Startles

2e & 3e graad Secundair

(PPT)

 

Wavekaarten

We hebben een reeks gemaakt van leuke "WAVEKAARTEN" om door te geven aan anderen. Bij elke brochure die je bestelt krijg je vijf gratis wavekaarten.

 

Deze kaarten kan je geven aan iemand die je de kleine goedheid ziet doen. Je drukt jouw waardering uit voor wat die persoon heeft gedaan: bv. iemand groet je heel hartelijk en oprecht of je ziet iemand zwerfvuil oprapen. Je nodigt dan die persoon uit om deze kaart op zijn/haar beurt door te geven wanneer hij/zij iemand anders ook een kleine goedheid ziet doen.

Tegelijk nodigen we je je uit om op social media te vertellen wat je hebt gezien als kleine goedheid. Vermeld daar zeker ook onze hashtag " #i_wave " bij. Op deze manier kunnen we samen een positief WAVE-effect creëren van kleine goedheid rondom ons.

 

Het zou fijn zijn om deze kaarten in de eerste week van januari uit te delen als motivator om de kleine goedheid terug op te pakken en er verder creatief mee aan de slag te gaan. Maar je mag de kaarten ook op een andere manier integreren in het leertraject.

 

Inspiratiekaarten

In onze webshop bieden wij bijkomend een set van 30 "INSPIRATIEKAARTEN" te koop aan, die mensen vrij kunnen kopen. Hierop staan inspirerende tips van kleine goedheid. Voer deze uit en geef deze nadien door aan een bekende of vreemde. Wie weet waar die kaart nog allemaal terecht komt...

Je kan aan jouw leerlingen ook de opdracht geven om eigen inspiratie kaarten te maken. Dit zijn kaarten waar een tip opstaat ; 2 i.v.m verstilling en 2 i.v.m kleine goedheid. Je kan hen hiervoor een A-6 blad geven.

De leerlingen bedenken zelf haalbare tips om te verstillen en de kleine goedheid toe te passen. Ze kunnen hun kaarten ook mooi versieren.

Dit kan je als individuele opdracht doen maar kan ook een mooie groepsopdracht zijn met duo’s of zelfs groter groepjes.

Een andere mogelijkheid is om vakoverschrijdend te gaan werken en vragen aan de leerkracht beeld om dit in zijn/haar lessen te integreren. Hou wel rekening met de kleurencode: blauw staat voor 'Verstillen' en oranje voor 'Kleine Goedheid'.

Van de mooiste kaarten, zowel wat de inhoud en de vorm betreft, wordt een foto gemaakt en doorgestuurd naar els.inspiratiewave@telenet.be Het team van I-WAVE zal de inzendingen bekijken en de mooiste kaarten worden volgend jaar gedrukt en verder verspreid met de naam op van de ontwerpers en de school.

Je kan de kaarten ophalen en ze gebruiken om de klas te versieren. Een selectie zou je in de school op een centrale plaats kunnen aanbrengen om I-WAVE onder de ruime aandacht te brengen.

Je kan de kaarten ook ophalen en ze dan in een volgende les door elkaar shuffelen en opnieuw uitdelen. Zo krijgt elke leerling twee tips voor verstilling en twee voor kleine goedheid die ze kunnen gebruiken in de komende weken.

 

DRAAIBOEK

Voor leerkrachten is er een draaiboek ontwikkeld vol boeiende informatie om er een succes van te maken. Het draaiboek is geschreven op het niveau van het secundair onderwijs (1e graad).

In dit draaiboek vind je volgende bouwstenen terug:

 • Korte duiding van het concept.

 • Brugje naar de doelstellingen als je I-WAVE aan bod brengt in het kader van de lessen "Mens en Samenleving" en "Godsdienst".

 • Startles met passende presentatie om I-WAVE in de klas te lanceren: "Escape room"

 • Tips hoe je de motivatie hoog kan houden tijdens de campagne maand.

 • Suggesties voor afronding van de campagne maand.

 • Tips voor nazorg.

 • Reeks voorbeelden rond verstilling, kleine goedheid en sociale actie haalbaar voor leerlingen.

 • Getuigenissen van leerlingen, leerkrachten en ouders (I-WAVE 2019).

 • Contact informatie

Je kan dit draaiboek hieronder in PDF downloaden. Je bent vrij om dit te gebruiken in de klas. Wil je echter graag het draaiboek zelf afdrukken en/of de Word versie? Neem dan contact op met els.inspiratiewave@telenet.be.

GEBRUIK ONZE HASHTAG

#i_wave

#i_wave

STAP 3 Coaching

Logo iwave volledig wit.png

 

Samen bouwen aan meer warme, zorgzame en duurzame samenleving.

 • White Facebook Icon
 • White Youtube Icoon
 • White Instagram Icon

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Campagne 2021

 

Steun ons

Contact

Mede mogelijk gemaakt door Clemenspoort vzw

CLEMENSPOORT-LOGO-WIT (1).png

© 2020 I-WAVE. Alle rechten voorbehouden.