Getuigenissen

Walter Van Wouwe.jpeg

Walter Van Wouwe

Zelf heb ik een hele evolutie doorgemaakt: ik was een koffiedrinker die de thee toch meer en meer begon te smaken, en uiteindelijk ben ik zelfs wijn beginnen drinken, met af en toe een slokje bruiswater. Ik ben gestart met heel wat koffiemomenten: momenten van zelfreflectie en zelfanalyse die zeker de moeite waard waren. Ik heb me toen laten inspireren door heel wat boeiende teksten en filmpjes. Nu ben ik vooral een wijndrinker geworden, die af en toe ook een slokje bruiswater drinkt: dit vertaalt zich in het feit dat ik de gewone, dagdagelijkse dingen met meer aandacht doe. 

 

Ongeveer 10 jaar geleden heb ik bij toeval de weg van de postzegelmethode ontdekt. In het begin nam ik dagelijks drie minuten om vriendelijk in stilte een woord te herhalen. Het woord dat ik had gekozen op aanraden van een vriend was “ma-ra-na-tha”. De vier verbindende a-klanken. Stapje voor stapje, met vallen en opstaan, heb ik nu de gewoonte opgebouwd om dagelijks twee maal twintig minuten te mediteren. Ik had nooit gedacht dat dit binnen mijn mogelijkheden zou liggen, maar ik ontdekte gaandeweg  dat het mediteren me goed deed. 3 minuten werden 5 minuten, en zo groeide het steeds verder. Vandaag is mijn meditatiepraktijk de bron waaruit alles vertrekt. Ik zou het niet meer kunnen missen, ook al is het vaak lastig om dagelijks terug te keren naar mijn stille plek. Ik zou je zeker willen aanmoedigen om het eens te proberen. Begin klein en zie het zoals met een auto rijden in de file: starten-stoppen-starten-stoppen-een beetje rijden, en dan doorrijden tot je je bestemming bereikt.

Michael Ringoir.png

Michael Ringoir

Als relatietherapeut werk ik voornamelijk met koppels en individuen met een (tijdelijk) verstoorde balans. Om zelf een rots in de branding te kunnen zijn voor mijn cliënten, familieleden of vrienden, is het van groot belang om mijn eigen ankers uit te werpen en zelf genoeg energie op te laden. De unieke 5/1/66 aanpak heeft mijn ogen geopend en garandeert mijn batterijen een kwaliteitsvol(ler) bestaan. Ik raad iedereen dan ook aan om het 5/1/66-traject te proberen. Geef het een kans en word terug Kapitein van jouw schip!

Peter Dewulf.jpg

Peter Dewulf

Ik stapte begin deze maand in het project.
Het begon voor mij heel passend.
Ik nam van 1 tot 5 juli deel aan een stille retraite in de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken.
Pater Benoit Standaert gaf tien inleidingen over Paulus.
Elke inleiding begon hij met een reflexie over de stilte gevolgd door een meditatieoefening.
 
Ik ontdekte er dat mijn mantra mij in staat stelt steeds ‘beter’ te mediteren.
Al lang ben ik geboeid en gegrepen door het Jezusgebed.
Ik zeg (inademen) Heer Jezus Christus, Zoon van de levende God, (uitademen) ontferm U over ons.
 
Meestal mediteer ik ’s ochtends tussen wakker worden en opstaan.
Zo begint mijn dag in verstilde dankbaarheid al biddend.
In de loop van de dag zijn er veel kansen om even stil te worden.
Soms enkele seconden, soms een minuut, soms een kwartiertje.
Het mooiste voor mij is het te kunnen bidden of mediteren met twee (of meer).
Dan voel ik echt wat Hij zei : “Wanneer er twee of meer in mijn Naam samen zijn, ben Ik in hun midden”.