HET PROJECT

Onze Missie

 

Onze missie is een golf laten ontstaan van mensen die elkaar vinden in het zich positief inzetten om onze samenleving warmer, zorgzamer en duurzamer te maken. Het kernidee is dat mensen die het verschil maken, vaak drager zijn van "Inspiratie". Het zijn bewogen en soms zelfs passionele mensen. Het zijn bewogen mensen die de weg naar binnen gaan. Zij durven stilstaan, verstillen of vertragen. Van daaruit stappen ze bewust met zorg naar mensen toe, dichtbij of veraf. Als ze deze voornemens, om te verstillen en aandacht te hebben voor de ander tot levensgewoonte hebben gemaakt, zijn ze klaar voor de volgende stap. Ze worden dan echt drager van sociale innovatie in hun omgeving. Ze nemen nieuwe initiatieven en/of zorgen voor een nieuwe wind in hun organisatie. In heel dit proces kunnen ze rekenen op de groeiende gemeenschap van I-WAVERS, die drager zijn van positieve energie en hen aanmoedigen om de weg verder te gaan.

Wil jij je inschakelen in die ketting van bevlogen, geïnspireerde mensen? Doe dan mee met onze inspiratiegolf, I-WAVE genaamd... Probeer het en je zal zien dat het je extra energie geeft.

Onze droom is, dat als we met velen deze weg gaan, we niet bang hoeven te zijn voor de grote uitdagingen waar we als samenleving voorstaan: klimaat, diversiteit en digitalisering. Er zit een grote kracht verborgen in vele kleine impulsen om het "complexe" op te lossen.

 

Code 5/1/66

Deze code staat voor je keuze om dagelijks 5 minuten te verstillen op jouw wijze, dagelijks 1 daad te doen van kleine goedheid en om te proberen dit 66 dagen vol te houden. Waarom? Na die 66 dagen kraak je de code van jouw krachtbron om motor te worden van sociale innovatie en zo onze samenleving, samen met velen, inspirerend warmer, zorgzamer en duurzamer te maken. Immers, na 66 dagen worden voornemens levensgewoonten... Wil je meer weten over de verschillende aspecten van de Code 5/1/66, klik dan hieronder op de 5, de 1 of de 66.

 
minuten verstillen per dag.
daad van kleine goedheid per dag.
dagen herhalen en dan doorgaan naar verdieping, verruiming en/of sociale innovatie.

 

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen zijn hefbomen of tools waarmee wij jou willen helpen om actief en geïnspireerd deel te nemen aan onze inspiratiegolf. Hieronder vindt je een overzicht. Belangrijk daarbij is het onderscheid tussen 'online' en 'offline' hulpmiddelen.

COMMUNITY

Zoals hierboven beschreven staat, willen wij een golf laten starten die inspirerend werkt voor anderen om van onze samenleving een meer warme, zorgzame en duurzame plaats te maken. Daarom willen wij in eerste instantie een 'community' uitbouwen, zowel online als offline, van I-WAVERS en sympathisanten. Hiervoor maken wij gretig gebruik van verschillende sociale mediaplatformen via welke wij onze golf tot bij jou willen laten doorstromen. Zo hebben wij een Facebookpagina en-groep, evenals een YouTube Kanaal opgericht. Zowel de Faceboopagina als het Youtube Kanaal heten 'Inspiratiewave', terwijl de Facebookgroep de naam 'Inspiratiewave Community' draagt. Om ook face-to-face contact binnen deze community mogelijk te maken, zullen wij twee keer per jaar een I-WAVE Festival organiseren en kan je jezelf doorheen het hele jaar inschrijven voor één of meerdere van onze I-WAVE Academie workshops.

INFORMATIE

Verder hebben een ruim aanbod aan hulpmiddelen die algemene en meer specifieke informatie bevatten waardoor je het project beter kan leren kennen en op de hoogte kan blijven van vernieuwende aspecten en/of evenementen. Dit betreft in eerste instantie onze brochure , maar ook onze nieuwsbrief en het I-WAVE boek. Bijkomend bieden wij ook GRATIS infomomenten aan (neem hiervoor contact op met Maarten via maarten@inspiratiewave.com).

ONDERSTEUNING

Verder willen wij jou ook ondersteunen, eens je je effectief hebt ingeschreven voor het project en actief deelneemt aan de inspiratiegolf door dagelijks 5 minuten te verstillen, dagelijks 1 daad van kleine goedheid te doen en dit 66 dagen vol te houden. Hiervoor bieden wij jou een hulpkaart aan die je via mail doorgestuurd krijgt wanneer je jezelf inschrijft en de mogelijkheid om je vorderingen bij te houden in een online dagboek (inloggegevens te verkrijgen bij Michael, via michael@inspiratiewave.com). Tot slot willen we verwijzen naar heel wat impulsen en/of getuigenissen die je kan lezen op deze website, in de I-WAVE Community of zelfs via mail zal ontvangen.

Download hieronder de I-WAVE Brochure, inclusief de 'Hulpkaart':

 
Voorblad Brochure I-WAVE.jpeg

Ons team

I-WAVE is een eigenstandig project dat gedragen wordt door een klein team bestaande uit Walter Van Wouwe, Maarten Piessens en Michael Ringoir dat gegroeid is uit de Clemenspoort (www.clemenspoort.be). De Clemenspoort is een nieuw woon-, leef- en vormingsproject achter het Sint-Pietersstation in Gent. Dit project stimuleert vernieuwende initiatieven rond verstilling, verdieping, verbinding en sociale innovatie in onze samenleving.

Walter Van Wouwe.jpeg

Walter Van Wouwe

Founder en Projectcoördinator

  • LinkedIn - White Circle

Walter Van Wouwe studeerde filosofie en theologie aan de KUL en volgde een verdiepingstraject rond spiritualiteit in Italië. Hij is gestart in het onderwijs en was dan 18 jaar actief als stafmedewerker van de communicatiedienst en vrijwilligerscoach in de Damiaanactie. In deze periode verdiepte hij zich in marketing, communicatie en strategisch management voor de non-profit en social-profit sector.

 

Op dit moment is hij directeur van het nieuwe woon-, vormings- en inspiratieproject de Clemenspoort (www.clemenspoort.be) en medewerker van de Clemensactie (www.clemensactie.be). In de zijlijn is hij inspirator en trekker van de Scalacompagnie. Dit is een netwerk van medewerkers die een passie hebben om het middenveld in Vlaanderen te versterken doorheen training en coaching. De Scalacompagnie biedt consulting, keynotes en trajectbegeleiding aan voor organisaties en teams rond marketing, communicatie, innoverend management, inspirerend leiderschap, fundraising, vrijwilligersbeleid, enz.

 

Walter is bereikbaar op walter.vanwouwe@me.com of 0494 52 99 58.

Profiel Foto September 2018 Black Square

 

Maarten Piessens

Media Coördinator

  • LinkedIn - White Circle

Op 16-jarige leeftijd is Maarten Piessens in het jeugdwerk gerold waar hij verschillende functies vervulde: (hoofd-)animator, pleinverantwoordelijke en instructor bij Oranje vzw. Deze organisatie wil iedereen, ook personen met een (vermoeden van) beperking en andere maatschappelijk kwetsbare doelgroepen, een gelijkwaardige plaats geven in de samenleving. Inclusie, coaching, groepsdynamiek, people management en het welzijn van mensen zijn daarom topics die Maarten altijd hebben geïnspireerd om positief en geëngageerd in het leven te staan.

Naast zijn Bachelor Sociaal Werk, behaald aan de HoGent, was hij drie jaar huiswerkbegeleider bij Uilenspel vzw, heeft hij zich laten onderdompelen in het sociale leven van studentenverenigingen en enkele andere maatschappelijke initiatieven.

Momenteel werkt Maarten als business consultant bij Tobania, voor UnifiedPost, te Gent.

Maarten is bereikbaar via mail op piessens.maarten@gmail.com.

Michael Ringoir.png

 

Michael Ringoir

Academie Coördinator

  • LinkedIn - White Circle

Naast de diploma’s Klinische Psychologie en Gedragswetenschappen, behaalde Michael L. Ringoir ook de Bachelortitel in Human Resources. Vandaag is hij voltijds werkzaam als relatietherapeut in eigen praktijk te Gent en Sint-Niklaas. Voorheen was hij actief in leidinggevende functies binnen Real Estate en Marketing.

 

Praktijk Ringoir biedt individuele therapie en coaching aan, alsook business coaching en consulting voor zaakvoerders.

 

Zijn mensgerichte en duurzame aanpak zorgt voor concrete inspiratiebronnen en een zeldzame 360° aanpak binnen coaching en therapie.

 

Michael is te bereiken via zijn secretariaat op 09 298 01 97 of praktijk@michaelringoir.be.

 
laurence.jpg

 

Laurence Carlier

Ambassadeur Coördinator

  • LinkedIn - White Circle

Laurence houdt van stilte, beweging en groei. Zij startte haar carrière als verpleegkundige en werkte gedurende twaalf jaar in verschillende zorginstellingen in zowel binnen- als buitenland. In 2011 kwam zij voor het eerst in contact met meditatie en de kracht van stilte. Dit vroeg om verdieping en 3 jaar later reisde ze naar Thailand waar zij begon met een studie in de oosterse bewegingsvorm Medische Qi Gong en het boeddhisme.

In 2017 startte Laurence met het geven van lessen Medische Qi Gong, gezondheidscoaching en persoonlijke begeleiding. Je kan meer lezen op www.zelfzijn.be.

Laurence is bereikbaar via laurence@zelfzijn.be