IMPULSEN

KLEINE GOEDHEID

"Geen toekomst zonder kleine goedheid"

Wil je graag eens een degelijk boek lezen dat de achtergrond en het impact van de “kleine goedheid” goed uitlegt dan raden we het boek aan van Prof Roger Burggraeve. Geen eenvoudig boek, dus rustig lezen maar vooral het laatste hoofdstuk is heel inspirerend.

Geen toekomst zonder kleine goedheid.jpg

Start To Talk

Start to talk is een warm project dat zich richt op het mentaal welzijn bij studenten. Het is een project door studenten voor studenten. Via een praatgroep wordt er gesproken over zaken waarmee mensen het moeilijk hebben. Deze onderwerpen worden vaak niet besproken in het dagelijkse leven. Mensen voelen zich beschaamd of zwak omdat ze het moeilijk hebben. De sociale media waarop iedereen het perfecte leven lijkt te hebben maakt het er niet gemakkelijker op. Wij ondervinden dat mensen tijdens de praatgroep hun hart kunnen luchten en open kunnen praten over hun gevoelens. Ondanks het feit dat de meeste mensen elkaar niet kennen merken we een wederzijds respect en vertrouwen naar elkaar toe. Tijdens een sessie wordt vaak beseft dat we niet alleen zijn en dit schept een diep gevoel van verbondenheid. Praten helpt, blijf niet met je probleem zitten en kom gerust eens langs op een van onze maandelijkse sessies.

"5 seconderegel"

by Mel Robbins

Heb je al gehoord van de vijf seconde regel?

 

Wanneer je een impuls krijgt om kleine goedheid te doen heb je vijf seconde waarbinnen je beslist of je de kleine goedheid doet of je de suggesties parkeert. Mel Ribbons ontdekte dat als je impulsen, suggesties of inspiraties hebt die je dichter brengen bij je levensgeluk dat door het toepassen van een aftelmoment zoals bij het lanceren van een rakket: 5,4,3,2,1 GO de kans veel groter is dat je toch tot actie over gaat en je schrik of angst laat vallen om goed te doen.

Meer info? Bekijk deze video of klik hieronder op de knop en bezoek de website van Mel Robbins.

GEBRUIK ONZE HASHTAG

#i_wave

#i_wave

Iwave Logo Zwart (print screen) - 02.png