IMPULSEN

VERSTILLEN

Vitamine - M22

Wil je graag ontdekken hoe verstilling, stap voor stap, in je leven kan doorwerken? Dan verwijzen we je graag door naar "Meditation For Everyone". Eén van hun leuke projecten heet "Vitamine-M22", waarbij je 22 dagen na elkaar elke dag in tip in je mailbox krijgt die je helpt om het verstillen nog beter te ontdekken.

Vitamine-M22-300x224.png

The Mental Health Bible

"Het beeld dat velen onder ons van de geestelijke gezondheidszorg hebben, wijkt sterk af van de werkelijkeheid. Door deze foutieve opvatting heerst er taboe rond psychische begeleiding. Daarnaast ​merk ik zowel in de praktijk als in mijn persoonlijke omgeving, dat er heel wat onduidelijkheid bestaat rond wat mentale hulp inhoudt en welke rol een psycholoog hierin kan spelen. Mentale gezondheid lijkt met andere woorden een-ver-van-mijn-bed show. Nochtans blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat één op de vier mensen gedurende hun levensloop met psychische problemen te maken krijgen. (Itenera Institute, 2013).

The Mental Health Bible is mijn recent gestart social media project. Met TMHB probeer ik mensen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de klinische praktijk. Dit doe ik aan de hand van 5 benaderingen. Waar de ene persoon zich vooral kan vinden in de mentale tips of de quotes, kan de andere zich beter vinden in de psycho-educatie, de songteksten over psychische gezondheid of de fact-lists. Voor elk wat wils.

Zelf vind ik het heel belangrijk dat elk van mijn social media posts steeds wetenschappelijk onderbouwd zijn. Zo zal je merken dat, indien mogelijk, onder elke posts een referentie naar de wetenschappelijke achtergrond geplaatst wordt.

Je kan de pagina terugvinden op Facebook en Instagram."

Romy Vanhoutte (Oktober 2020)

Psychologe

123519837_1285674695131239_2943763013479

Niksen, zóóó moeilijk...

We zijn het zo gewoon om elke dag vanalles te doen dat 'niksen' ons afschrikt en bijna een onmogelijke opgave lijkt. We hebben last van een doe-verslaving.

 

Als je vandaag tijd hebt, kan je eens naar "Do nothing for 2 minuts" surfen. Op deze site wordt alleen van je gevraagd naar een foto van de zee te kijken en naar het geluid van de golven te luisteren. Zodra je op de site bent, begint er een teller te lopen. Je hoeft dus niets anders te doen dan twee minuten lang je toetsenbord en je muis niet aan te raken. Het lijkt een gemakkelijke oefening, maar je zal merken dat het best wel moeilijk is om eens te 'niksen'.

Doe-opdracht uit het boek van Michel Le van Quyen, 'Wat stilte met je hersenen doet'.

Tekst: Anja T'Kindt

GEBRUIK ONZE HASHTAG

#i_wave

#i_wave

Iwave Logo Zwart (print screen) - 02.png