• White Facebook Icon
  • White Youtube Icoon
  • White Instagram Icon
  • White SoundCloud Icon

Ons team

I-WAVE is een eigenstandig project dat gedragen wordt door een klein team bestaande uit Walter Van Wouwe, Maarten Piessens en Michael Ringoir dat gegroeid is uit de Clemenspoort (www.clemenspoort.be). De Clemenspoort is een nieuw woon-, leef- en vormingsproject achter het Sint-Pietersstation in Gent. Dit project stimuleert vernieuwende initiatieven rond verstilling, verdieping, verbinding en sociale innovatie in onze samenleving.

Walter Van Wouwe

Founder en

Project Coördinator

  • LinkedIn - White Circle

Walter Van Wouwe studeerde filosofie en theologie aan de KUL en volgde een verdiepingstraject rond spiritualiteit in Italië. Hij is gestart in het onderwijs en was dan 18 jaar actief als stafmedewerker van de communicatiedienst en vrijwilligerscoach in de Damiaanactie. In deze periode verdiepte hij zich in marketing, communicatie en strategisch management voor de non-profit en social-profit sector.

 

Op dit moment is hij directeur van het nieuwe woon-, vormings- en inspiratieproject de Clemenspoort (www.clemenspoort.be) en medewerker van de Clemensactie (www.clemensactie.be). In de zijlijn is hij inspirator en trekker van de Scalacompagnie. Dit is een netwerk van medewerkers die een passie hebben om het middenveld in Vlaanderen te versterken doorheen training en coaching. De Scalacompagnie biedt consulting, keynotes en trajectbegeleiding aan voor organisaties en teams rond marketing, communicatie, innoverend management, inspirerend leiderschap, fundraising, vrijwilligersbeleid, enz.

 

Walter is bereikbaar op walter.vanwouwe@me.com of 0494 52 99 58.

 

Maarten Piessens

Ambassadeur Coördinator

  • LinkedIn - White Circle

Op 16-jarige leeftijd is Maarten Piessens in het jeugdwerk gerold waar hij verschillende functies vervulde: (hoofd-)animator, pleinverantwoordelijke en instructor bij Oranje vzw. Deze organisatie wil iedereen, ook personen met een (vermoeden van) beperking en andere maatschappelijk kwetsbare doelgroepen, een gelijkwaardige plaats geven in de samenleving. Inclusie, coaching, groepsdynamiek, people management en het welzijn van mensen zijn daarom topics die Maarten altijd hebben geïnspireerd om positief en geëngageerd in het leven te staan.

Naast zijn Bachelor Sociaal Werk, behaald aan de HoGent, was hij drie jaar huiswerkbegeleider bij Uilenspel vzw, heeft hij zich laten onderdompelen in het sociale leven van studentenverenigingen en enkele andere maatschappelijke initiatieven.

Dezer dagen is Maarten op zoek naar nieuwe professionele horizonten, waarvan het I-WAVE project er één is, dit op vrijwillige basis.

Maarten is bereikbaar via mail op piessens.maarten@gmail.com.

 

Michael Ringoir

Academie Coördinator

  • LinkedIn - White Circle

Naast de diploma’s Klinische Psychologie en Gedragswetenschappen, behaalde Michael L. Ringoir ook de Bachelortitel in Human Resources. Vandaag is hij voltijds werkzaam als relatietherapeut in eigen praktijk te Gent en Sint-Niklaas. Voorheen was hij actief in leidinggevende functies binnen Real Estate en Marketing.

 

Praktijk Ringoir biedt individuele therapie en coaching aan, alsook business coaching en consulting voor zaakvoerders.

 

Zijn mensgerichte en duurzame aanpak zorgt voor concrete inspiratiebronnen en een zeldzame 360° aanpak binnen coaching en therapie.

 

Michael is te bereiken via zijn secretariaat op 09 298 01 97 of praktijk@michaelringoir.be.